A száraz gőztisztítás a megoldás

A gőz erős fertőtlenítőszer, amely fenntartható alternatívát jelent a szennyező vegyszerek használatában. A vírusok és baktériumok érzékenyen reagálnak a magas hőmérsékletre, így 70 fokon mindössze néhány percet vesz igénybe, hogy inaktivvá váljanak. Ez olyan alapvető eljárás, amely bármilyen típusú környezet és alkalmazás esetén alkalmazható.

Menikini, amely több mint negyven éve tevékenykedik mind a  professzionális mind az  ipari takarítás területén, az elsők között  népszerűsítette a gőz használatát, mint természetes mélytisztítási módszert, amely képes megszüntetni a munkafelületek és a szennyeződések közötti  mérgező illetve vegyi kölcsönhatást  az oldószereket és tisztítószerek felhasználása nélkül. Az elmúlt években a vendéglátó szektor vállalatai a vegyi termékek csökkentésére irányítják beruházásaikat, igyekeznek vásárlóiknak Vegyszermentes – vagy Illatanyag-mentes környezetet kínálni, ezzel garantálva a helyiségek jobb levegőminőségét és drasztikusan csökkentve az illékony vegyszerek mennyiségét, amelyek fejfájást, hányingert, hányingert diszkomfort érzést okozhatnak a túlérzékeny emberekben.

Ez a fajta tisztítási eljárás ideális az élelmiszeriparban, egészségügyi intézményekben a környezet fertőtlenítésére, valamint a vírusok, baktériumok, gombák, atkák, kullancsok, bolhák, ágyi poloskák és tetvek eltávolítására az általuk okozott betegségekkel együtt. Az atkák önmagukban többek között allergiát, asztmát és ekcémát okoznak, valamint súlyosbítják az atópiás dermatitiszt(bőrgyulladás). Mindezeken túlmenően, miután eljárásunk 5% víz mikrorészecskét tartalmaz, a száraz, telített gőz nem képez port a szennyeződések, olajok, zsírok és mindenféle lerakódások eltávolítása során. A gőztisztítók kétségkívül ideálisak kanapékhoz, fotelekhez, szőnyegekhez, kemény felületekhez, padlókhoz és csempékhez.

Ennek a technológiának a jellemzői:
zéró szennyvíz és vegyi tisztítószer okozta környezetszennyezés, amellyel biztosított a fenntartható környezet;
hatékonyabb és gazdaságosabb takarítás, mivel a munkaerőköltségek jelentősen csökkennek;
az alkalmazottak és az ügyfelek biztonsága és elégedettsége növekszik azáltal, hogy csökken a vegyszereknek való kitettség, megszünnek a kellemetlen szagok,  következésképpen javul a levegőminőség.

ZÖLDÜLJ A FÖLD JÓLÉTÉÉRT

Spórolj a vízzel!

A víz az emberiség legértékesebb erőforrása, de ma már több tényező is veszélyezteti annak elérhetőségét. A víz kimeríthető erőforrás, ezért nem szabad feleslegesen pazarolni.

A fenntarthatóság ebben az esetben azt jelenti, hogy hosszú távon szemléljük tetteink hatását a jövő nemzedékeire, és gondoskodunk arról, hogy ne okozzunk szennyezést vagy merítsük ki az erőforrásokat olyan ütemben, mint amennyire a Föld képes megújítani azokat.

A telített száraz gőz használata drámaian csökkenti a vízfogyasztást minden háztartási és ipari tisztítási tevékenység során. A Menikini technológia kiváló tisztítási és fertőtlenítési eredményeket ér el, akár 100-szoros mosóvíz megtakarítással, jelentősen hozzájárulva vizeink megőrzéséhez.

save-water-with-steam-1-bd93d100

Hagyományos mosórendszer
vízfogyasztása kb.
1 500 - 2 000 l/h

save-water-with-steam-2-85a85a73

Menikini 10 kW gőzfejlesztő
vízfogyasztása kb.
10 l/h

Vegyszer mentesség

A talaj és a víz szennyeződése, szennyeződése globális probléma. Kötelességünk megoldást találni, nemcsak erkölcsi szempontból, azáltal hogy olyan alkalmazásokba fektetünk be, amelyek nagymértékben csökkentik a vízfogyasztást és a szennyező tisztítószerek használatát.

A telített száraz gőz egy teljes egészében zöld technológia, amely lehetővé teszi  a környezetbarát fertőtlenítést, erős vegyszerek használata nélkül.

csökkenti a kémiai szennyezést
környezetsemleges munkahelyet tart fenn
megakadályozza a talajvíz szennyeződésének
minimumra csökkenthető a vegyszeres csomagolás

csökkenti a hulladékok mennyiségét a hulladéklerakókban
kisebb szénlábnyom
üzemanyag mentes

A száraz gőztisztítás előnyei

Közösségi terület

allergiák, baktériumok és paraziták leküzdése

kellemetlen szagok megszüntetése

beltéri levegő minőség javulása

levegőben lévő szennyeződések és porszemcsék csökkenése

tiszta, száraz és biztonságos létesítmények fenntartása

Gazdasági terület

édesvíz, vegyi mosószerek, fertőtlenítés gazdaságossága

 rendszer és a leállási idő rövidülése

a bakteriális szennyeződés megszüntetése a termelésben

A gőz sokoldalú felhasználása

könnyen és biztonságosan használható

nehezen elérhető helyeken kiválóan alkalmazható

ideális komplex felületekhez

Nem okoz felületi sérülést

Egyformán tisztít és fertőtlenít

A gőz jelenség

A gőz színtelen gázzá alakult víz. Az a párafelhő, amelyet a teáskannából emelkedni látunk, apró vízcseppek. A telített gőz színe világoskék felé hajlik, míg a nedves pára szürkés árnyalatú.

A telített száraz gőzben nincs folyékony víz, és magas hőmérsékletű, nyomású kazánnal állítják elő.

Exkluzív gőztechnika

Exkluzív, legkorszerűbb szárazgőz-technológiánk fejlesztésével 1973 óta segítjük a vállalkozásokat a lehető legmagasabb szintű tisztaság és fertőtlenítés elérésében


a piacon elérhető legjobb minőségű alkatrészekből készült

ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz tervezett nagy teljesítményű egységek

rozsdamentes acél kazánok AISI 304 és AISI 316 kivitelben

6-10 bar nyomás és 165 °C és 185 °C közötti hőmérséklet

néhány percen belül használatra kész

SZABVÁNYOS KAZÁN

A gőzfejlesztők alapváltozatában a kazán édesvíz tartályként is működik. Egy adag vízzel körülbelül 2 órát dolgozhat (modelltől függően). A kazán mindig korrózió- és vízkőmentes 304-es rozsdamentes acélból készül, hogy garantálja a gőzfejlesztő működési idejét.

KORLÁTLAN AUTONÓMIA

Az ezzel a funkcióval rendelkező gőztisztítóknak két vízkamrájuk van: egy túlnyomásos kazántartály és egy nem túlnyomásos tartály. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy vizet töltsön a gépbe, miközben az még működik. A Menikini korlátlan autonómiájú gőztisztítói elektronikus szintérzékelővel vannak felszerelve, amely újratölti a kazánt, ha a benne lévő víz szintje nem elegendő. Ennek eredményeként a gépek elkerülik a nyomás- és hőmérsékletesést használat közben.

FOLYAMATOS FRISS VÍZ BEVEZETÉS

Néhány ipari gőztisztítónk tartalmaz egy automatikus közvetlen vízutántöltést, amely összeköti a gépet egy vízcsővel, és szükség szerint újratölti a frissvíztartályt. A folyamatos vízutántöltő rendszerek manuálisan is újratölthetők, ha nem áll rendelkezésre vízvezeték.

TISZTÍTÓSZER TARTÁLYOK

Ezek a tartályok tisztító vegyszereket tárolnak és adagolnak. Néhány gőztisztító gépünk egyszerű fogantyúval rendelkezik, amely lehetővé teszi a kezelő számára a mosószer és a gőz áramlását tisztítás közben.