Gőz a megoldás

A száraz gőz erős fertőtlenítőszer, és fenntartható alternatívát jelent a szennyező vegyszerek használatához. A vírusok és baktériumok érzékenyek a magas hőmérsékletre, és 70 fokon mindössze néhány percet vesz igénybe, hogy inaktiválódjanak. Ez egy egyszerű gyakorlat, amely bármilyen típusú környezethez és alkalmazáshoz alkalmas.
A Menikini, amely több mint negyven éve tevékenykedik a professzionális és ipari takarítás területén, az elsők között volt, amely népszerűsítette a gőz használatát, mint a mélytisztítás természetes módszerét, amely képes megszüntetni a mérgező és kémiai kötéseket a munkafelületek és a szennyeződések között anélkül, hogy oldószereket és tisztítószerek. Az elmúlt években a vendéglátó szektor vállalatai a vegyipari termékek csökkentésébe fektetnek be, igyekeznek vásárlóiknak Vegyszermentes ill .Illatanyagmentes környezet, így jobb levegőminőséget garantál a helyiségekben, és drasztikusan csökkenti az illékony vegyi anyagok mennyiségét, amelyek fejfájást, hányingert és kényelmetlenséget okozhatnak a legérzékenyebb emberekben.
Ez a fajta tisztítás ideális az élelmiszeriparban, egészségügyi

intézményekben a környezet fertőtlenítésére, valamint a vírusok, baktériumok, gombák, atkák, kullancsok, bolhák, ágyi poloskák és tetvek eltávolítására az általuk okozott betegségekkel együtt. Az atkák önmagukban például allergiát, asztmát és ekcémát okoznak, valamint súlyosbítják az atópiás dermatitiszt. Továbbá, mivel csak 5% víz mikrorészecskéket tartalmaz, a száraz, telített gőz nem képez port a szennyeződések, olajok, zsírok és mindenféle lerakódások eltávolítása során. A gőztisztítók valójában ideálisak kanapékhoz, fotelekhez, szőnyegekhez, kemény felületekhez, padlókhoz és csempékhez.

Ennek a technológiának a jellemzői:
nulla vízpazarlás és vegyi tisztítószerek okozta környezetszennyezés, fenntartható környezet biztosítása;
a takarítás hatékonyabb és gazdaságosabb , a munkaerőköltségek jelentős csökkenésével;
javítja az alkalmazottak és az ügyfelek biztonságát és elégedettségét azáltal, hogy csökkenti a vegyszereknek való kitettséget és megszünteti a kellemetlen szagokat a jobb levegőminőség érdekében.

ZÖLDÜLJ A FÖLD JÓLÉTÉÉRT

Spórolj a vízzel!

A víz az emberiség legértékesebb erőforrása, de ma már több tényező is veszélyezteti annak elérhetőségét. A víz kimeríthetetlen erőforrás, ezért nem szabad feleslegesen pazarolni.
A fenntarthatóság azt jelenti, hogy hosszú távon szemléljük tetteink hatását a jövő nemzedékeire, és gondoskodunk arról, hogy ne okozzunk szennyezést, és ne merítsük ki az erőforrásokat olyan ütemben, mint amennyire a Föld képes megújítani azokat.
A telített száraz gőz használata drámaian csökkenti a vízfogyasztást minden háztartási és ipari tisztítási tevékenység során. A Menikini technológia kiváló tisztítási és fertőtlenítési eredményeket ér el, akár 100-szoros mosóvíz megtakarítással, jelentősen hozzájárulva annak megőrzéséhez.

save-water-with-steam-1-bd93d100

Hagyományos mosórendszer
vízfogyasztása kb.
1 500 - 2 000 l/h

save-water-with-steam-2-85a85a73

Menikini 10 kW gőzfejlesztő
vízfogyasztása kb.
10 l/h

Vegyszermentes

A talaj és a víz szennyeződése, szennyeződése globális probléma. Nemcsak erkölcsi szempontból kötelességünk megoldást találni azáltal, hogy olyan alkalmazásokba fektetünk be, amelyek drasztikusan csökkentik a vízfogyasztást és a szennyező tisztítószerek használatát.
A telített száraz gőz egy teljesen zöld technológia, amely lehetővé teszi a fertőtlenítést környezetbarát módon, erős vegyszerek használata nélkül.

csökkentheti a vegyi szennyezés
fenntartását környezetvédelmi szempontból semleges munkahely
megakadályozza a talajvíz szennyeződésének
a vegyszeres csomagolás minimalizálása

csökkenti hulladék mennyiségét  termékek hulladéklerakóban
alacsonyabb szén-dioxid
benzin mentes

A száraz gőztisztítás előnyei

Társadalmi

harcol az allergiák, baktériumok és paraziták ellen
megszünteti a kellemetlen szagokat
javítja a beltéri levegő minőségét
csökkenti a szennyeződést és a porszemcséket a levegőben
tiszta, száraz és biztonságos létesítményeket biztosít

Gazdaságos

takarítson meg vizet, vegyi mosószereket és tisztítást,
csökkenti a rendszert és a leállási időt
a bakteriális szennyezés megszüntetése a termelésben

Sokoldalúság

könnyen és biztonságosan használható a
legjobban nehezen elérhető helyeken
ideális összetett felületekhez
felületi sérülésmentes
fertőtlenítés és tisztítás

A gőz jelenség

A gőz színtelen gázzá alakult víz. Az a párafelhő, amelyet a teáskannából emelkedni látunk, apró vízcseppek. A telített gőz színe világoskék felé hajlik, míg a nedves pára szürkés árnyalatú.
A telített száraz gőzben nincs folyékony víz, és magas hőmérsékletű, nyomású kazánnal állítják elő.

Exkluzív gőztechnika

Exkluzív, csúcstechnológiás szárazgőz technológiánk fejlesztésével 1973 óta segítjük a vállalkozásokat a lehető legmagasabb szintű tisztaság és fertőtlenítés elérésében.

a piacon elérhető legjobb minőségű alkatrészekből készült
nagy teljesítményű egységek ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz tervezett
rozsdamentes acél kazánok AISI 304 és AISI 316
6-10 bar nyomással és 165 °C és 185 °C közötti hőmérséklettel
, néhány percen belül használatra kész

SZABVÁNYOS KAZÁN

A gőzfejlesztők alapváltozatában a kazán édesvíz tartályként is működik. Egy adag vízzel körülbelül 2 órát dolgozhat (modelltől függően). A kazán mindig korrózió- és vízkőmentes 304-es rozsdamentes acélból készül, hogy garantálja a gőzfejlesztő működési idejét.

KORLÁTLAN AUTONÓMIA

Az ezzel a funkcióval rendelkező gőztisztítóknak két vízkamrájuk van: egy túlnyomásos kazántartály és egy nem túlnyomásos tartály. Ez lehetővé teszi, hogy a kezelő vizet töltsön a gépbe, miközben az még működik. A Menikini korlátlan autonómiájú gőztisztítói elektronikus szintérzékelővel vannak felszerelve, amely újratölti a kazánt, ha a benne lévő víz szintje nem elegendő. Ennek eredményeként a gépek elkerülik a nyomás- és hőmérsékletesést a használat során.

FOLYAMATOS ÉDESVÍZ-BEVEZETÉS

Néhány ipari gőztisztítónk tartalmaz egy automatikus közvetlen vízutántöltést, amely összeköti a gépet egy vízcsővel, és szükség szerint újratölti a frissvíztartályt. A folyamatos vízutántöltő rendszerek manuálisan is újratölthetők, ha nem áll rendelkezésre vízvezeték.

TISZTÍTÓSZER TARTÁLYOK

Ezek a tartályok tisztító vegyszereket tárolnak és adagolnak. Néhány gőztisztító gépünk egyszerű fogantyúval rendelkezik, amely lehetővé teszi a kezelő számára a mosószer és a gőz áramlását tisztítás közben.