Az illatanyag mentesség előnyei

Mi az az illat?

Az “illat” olyan illat, amely illékony vegyi anyagok és más összetevők keverékéből készül. 
Az illat aromát nyújt, vagy elfedi a szagot.
Az „illatmentes politika” egy protokoll, elv vagy terv, amely az illatanyag-mentes légkör ösztönzésére szolgál.

Mik azok az
illatosított termékek?

Az illatosított termék olyan illatanyagot tartalmazó termék. Néhány példa a légfrissítők, szagtalanítók, tisztítószerek, mosószerek, öblítők, illóolajok, gyertyák, szappanok, testápolási termékek, kölnivíz és kézfertőtlenítők.

A probléma

A parfüm a világ öt legjobb emberi allergénje között van. Súlyosan károsítja mind az embereket, mind a házi és vadon élő állatokat.

Az illatosított termékeket számos negatív emberi egészségre és társadalmi hatásra hozták összefüggésbe a lakosság körében, különösen az érzékeny alpopulációkban, például az asztmásokban.

Átlagosan: a lakosság 32% -a számol be egészségkárosító hatásokról, ha illatosított termékekkel érintkezik.

Az asztmához hasonló állapotú egyének 58% -a, 76% -a autista spektrumú rendellenességgel, 82% -a kémiai érzékenységgel számol be az illatosított termékek káros hatásairól. Az egészségre gyakorolt ​​káros hatások típusai a lakosság körében: 17% légzési problémák, 13% nyálkahártya-tünetek, 13% migrénes fejfájás, 9% bőrprobléma, 7% asztmás roham, 5% neurológiai probléma, hosszú távú kockázatok közé tartozik az endokrin rendszert károsító hormonális zavar és a rák.

Használt expozíció

A dohányárukból származó „másodlagos füsthöz” hasonlóan az illatosított termékek széles körű expozíciója a „használt illatok” problémájához, vagy a nem szándékos vagy akaratlan érintkezéshez vezet, amelynek a lakosság hetente ki van téve.

A dohányárukból származó „másodlagos füsthöz” hasonlóan az illatosított termékek széles körű expozíciója a „használt illatok” problémájához, vagy a nem szándékos vagy akaratlan érintkezéshez vezet, amelynek a lakosság hetente ki van téve.

Az illatosított termékeket számos negatív emberi egészségre és társadalmi hatásra hozták összefüggésbe a lakosság körében, különösen az érzékeny alpopulációkban, például az asztmásokban.

Hiányzik az információ az illatosított termékekben található egyes vegyi anyagokról, mert egyetlen ország törvénye sem írja elő a címkén, a biztonsági adatlapon vagy máshol található összes összetevő közzétételét.

Ehelyett egy termék az "illat" (vagy más jogilag elfogadható kifejezés, például "parfüm") általános kifejezést használhatja önmagának leírására az összes összetevő helyett külön -külön, bár a termék "illata" több tíz -száz vegyületből áll, körülbelül 4000 azonosított illatkomponenssel.

Nincsenek ismereteink arról, hogy mely specifikus vegyi anyagok vagy illatanyagokban lévő vegyi anyagok keverékei válthatják ki a káros hatásokat.

A népesség-alapú kutatásokban azonban az illatosított termékek minden formája negatív egészségügyi hatásokhoz kapcsolódott. Ennek eredményeképpen egy termékkategória (illatosított termékek) széles körű megközelítése előnyös lehet (hasonlóan a dohánytermékekkel foglalkozó füstmentes politikához).

Drága károk

Magas pénzbeli és nem pénzbeli költségek: káros egészségügyi hatások, elveszett munkanapok és munkahelyek elvesztése, hozzáférés elvesztése, fogyatékosság, kockázat és pereskedés, beltéri és kültéri légszennyezők, valamint illatosított termékek, például légfrissítők vásárlása.

Kikkel és mivel foglalkozik az
illatanyagmentes politika?

Az illatanyag-mentes szabályozás különböző megközelítéseket kínál, mégis közös témával: minden felkért személy tartózkodjon az illatosított fogyasztási cikkek használatától vagy tartózkodjon attól a helyszínen.
A házirendek példákat mutatnak be középületek, szervezetek, oktatási intézmények, kormányzati szervek, egészségügyi szolgáltatók, kórházak, közösségek, magánvállalkozások és éttermek részéről. Megszólítják az alkalmazottakat, a tagokat, a látogatókat, a résztvevőket, a lakókat, a tantestületet, a személyzetet, a diákokat, a szülőket, a védnököket, a vendégeket, a lakosságot, a vállalkozókat, a takarító személyzetet, az önkénteseket, a betegeket és mindenkit, aki belép az épületekbe.
Például az illatosított vagy illatosított termékek mindenkor tilosak a CDC tulajdonában lévő, bérelt vagy bérelt belső terekben.

Miért fontos az
illatmentes politika?

  • hogy a vendégeknek a lehető legegészségesebb beltéri levegőminőséget biztosítsuk, és olyan épületeket hozzunk létre, amelyek jót tesznek a környezetnek és egészségesek az emberek számára;
     
  • az általános egészségügyi kockázatok csökkentése vagy az egészséges környezet előmozdítása, amely tulajdonságai és programjai illat- és szennyeződésmentesek;
     
  • illatérzékenyek befogadására. A cél az, hogy érzékenyek legyünk a résztvevőkre, a személyzetre, más önkéntesekre és a parfüm- és vegyszerérzékenységgel rendelkező látogatókra;
     
  • az illat nem megfelelő a professzionális munkahelyi légkörhöz, és egyes illatanyagokat tartalmazó termékek károsak lehetnek azoknak a munkavállalóknak az egészségére, akik vegyi érzékenységgel, allergiával, asztmával vagy krónikus fejfájással/migrénnel rendelkeznek.

Az illatos vagy illatmentes környezetet szeretik jobban az emberek?

48%  a  lakosságnak az illatmentes munkahelyet részesítenék előnyben.
51%  azt szeretné, hogy az egészségügyi intézmények és az egészségügyi dolgozok illatmentesek legyenek.
60%  illatmentes szállodát választaná.

A százalékos arányok magasabbak a sebezhetőbb alpopulációk körében.

Az illatmentes megoldások

A szennyező vegyszerek és illatosított termékek fenntartható alternatívája a telített száraz gőz , amely hatékony fertőtlenítőszer. Ez egy természetes mélytisztítási módszer, amely az illékony vegyszerek drasztikus csökkentésével garantálja a jobb levegőminőséget a helyiségekben.
A száraz gőz gőztisztítókról kimutatták, hogy nagyon hatékonyak a higiénia szempontjából, és megfelelnek az élelmiszerekkel érintkező felületek, valamint más felületek szabványainak.